Om forplantning

I dag har Dagbladet publisert en artikkel jeg skrev om forplantningens mysterium. Hvorfor får folk fortsatt barn i en verden hvor det ikke lenger lønner seg økonomisk, verden trues av overbefolkning, og psykologene til og med påviser at barnløse synes å være lykkeligere enn foreldre?

Temaet har vært tatt opp i mange artikler internasjonalt de siste årene, og nylig ble tre bøker om emnet anmeldt i et bokessay i New Yorker, som jeg henviser til i Dagblad-artikkelen. Et annet ferskt innspill er den omstridte artikkelen om biologisk manipulering som Audun Lindholm og jeg har blogget om på Vagant.no, hvor en gruppe akademikere ledet av S. Matthew Liao foreslår å løse overbefolkningsproblemet ved for eksempel å gjøre framtidas mennesker mindre av størrelse.

Image

One Response to Om forplantning

  1. navigere June 12, 2012 at 6:56 pm

    Her nevner du mange av grunnene til at jeg ikke ville ha barn. Det som forandret alt, og nå gjør at jeg faktisk har barn, var noe så “elementært” som kjærligheten. Mennesket er nok programmert til å forplante, men hos noen er behovet kanskje sterkere enn hos andre. Mitt dukket ikke opp før en viss mann kom inn i livet mitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *