Bløff i horisonten

Bløff_ny_forside_2_screenBløff_ny_forside_1_screenDet nærmer seg slipp for den nye boka mi, BløffFor øyeblikket befinner den seg et sted i trykkeprosessen, og alle involverte er veldig spente på hvordan den vil se ut. Omslaget er designet av dyktige Eivind Platou, som brukte mye tid sammen med trykkeriet på å finne akkurat den rette typen rød plast. I tråd med emnet er nemlig boka selv utformet som en aldri så liten illusjon.

Omslaget vil være utstyrt med et gjennomsiktig rødt plastcover som gjør alt som er tegnet med rødt på selve boka usynlig, et grep som tidligere er utnyttet på fint vis blant annet av designeren Stefan Sagmeister på boka Made You Look og H.P. Zinke-CD-en Mountains of Madness. Den heldige leser som finner på å kikke bak plastfasaden, får i vårt tilfelle et glimt av den sanne, bedragerske Pinocchio.

Image

Stefan Sagmeisters egendesignete bok Made You Look. Rødt blir usynlig gjennom det røde plastcoveret, grønt blir svart.

Bonusanekdote: Jeg intervjuet faktisk Sagmeister en gang, og han fortalte at han fikk ideen til sine varianter over temaet en dag han satt på T-banen i New York og så ei jente som hadde rødt vareomslag på skoleboka si – og akkurat sånt omslag hadde jeg på bøkene mine også, en gang på ungdomsskolen.

Som oppvarming før slippet og i tida etter kommer jeg til å blogge litt om ulike aspekter av juks og bedrag – interessante ting jeg ikke fant plass til i boka, som passer fint i en bloggkontekst. Første eksempel er saken under, om Riedel-glass, vinsnobberi, og de som gjerne vil avsløre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *