Magi og vitenskap med Toril Johannessen

Screenshot 2014-09-22 09.40.25

Klikk på bildet for å lese intervjuet

Toril Johannessens kunst handler ofte om illusjoner. Om hvordan øynene våre ikke forteller oss hele historien om det vi ser. Den handler også gjerne om vitenskap.

Hun har rekonstruert et rotteeksperiment med publikum i rollen som forsøksdyr, og hun har intervjuet en død fysiker via et medium. Verkene hennes har fått oppmerksomhet verden over, hun deltok blant annet på dOCUMENTA 13, og i år var hun festspillkunstner i Harstad.

Jeg fikk nylig sjansen til å intervjue henne for magasinet Forskerforum, og intervjuet kan enten leses ved å laste ned hele nummeret av bladet som pdf fra Forskerforums egne sider, eller bare ved å klikke på bildet til venstre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *