Marius Wulfsberg i Dagbladet nevner Houllebecqs «Muligheten av en øy», Spike Jonzes «Her» og Kraftwerks «Computer Love» som referanser. Han framhever karaktertegningen av bokas hovedperson, og sier «Handlingen er spennende, tankene smarte og oppbygningen intrikat.»
Innsiktsfull lesning fra Frode Helmich Pedersen i Morgenbladet, som beskriver boka som flertydig, og sier at «Bår Stenviks vellykkede science fiction-thriller bærer bud om en ny og grøderik retning i norsk romankunst.»
Tor Martin Årseth i Namdalsavisa kaller boka «En klassisk kjærlighetshistorie satt inn i dagsaktuelle rammer».
Aftenpostens Kenneth Moe har anmeldt Informasjonen, og sier blant annet «særdeles veltimet», «solid spenningsroman» og «tvetydig i ordets positive forstand.»
https://www.aftenposten.no/kultur/i/wE81qL/Solid-spenningsroman-om-kunstig-intelligens-fra-debutanten-Bar-Stenvik
«Informasjonen» er både smart og underholdende» – Sindre Andersen, Klassekampen:
Terningkast fem til «Informasjonen» i Adressa i dag fra anmelder Stein Roll: «Avansert, underholdende og fremtidsrettet roman»!
Kjetil Røed har anmeldt Informasjonen for littkritikk, og mener den byr på både underholdning og samtidsfilosofi: «Det er, slik jeg ser det, tre nivåer i boka. Det første, som gir boka form og intellektuell retning, er forholdet mellom mennesker og digital teknologi. På et mer menneskelig plan er boka en kjærlighetsfortelling. Men så er den også, et sted mellom disse nivåene, en fortelling om hva som skjer med mennesker når vi outsourcer det å være menneske til noe annet enn oss selv. Hva skjer når vi ikke lenger husker på egen hånd, for eksempel? Hvordan former alskens programmer oss når de tar over de enkleste oppgaver? Dette er avgjørende spørsmål jeg mener Stenvik har mye spennende å si om.»
Femmer til Informasjonen i Stavanger Aftenblad! Anmelder Sigmund Jensen kaller boka «en ambisiøs, avansert og tankevekkende roman» om «kunstig intelligens, digital coaching og vanskelig kjærlighet».
Rolv Nøtvik Jakobsen har anmeldt «Informasjonen» i Vårt Land. Han anbefaler den som alt-i-ett-påskelektyre, siden den er «både meir spenningsfylt og velfortalt enn dei fleste krimbøker,» og samtidig «smart skjønnlitteratur som framstiller viktige trekk ved røyndommen i 2018.»
Deretter gir han en innholdsrik lesning der han blant annet er innom sannhet, teknologi, menneskelige uttrykk, virkelighetslitteratur og påskeevangeliet(!), før han avslutter med
«PS: Gløymte eg å seie at boka er morosam?»