David Eagleman om hjernen og ondskap som sykdom

David Eagleman er en hjerneforsker som vil være kjent for mange som forfatteren av den skjønnlitterære samlingen Sum: Forty Tales from the Afterlives, og en hyppig gjest på programmer som Radiolab og skribent og intervjuobjekt i New York Times, New Yorker og Atlantic Monthly.

I sistnevnte tidsskrift hadde han en artikkel på trykk for en tid siden som virker enda mer aktuell nå. Eagleman legger fram en rekke eksempler på kriminelle som har vist seg å ha hjernesvulster og andre anomalier, og mener at teknologiske framskritt vil gjøre oss i stand til oppdage slike forklaringer på stadig flere forbrytelser.

Han mener også at innsiktene kan gi oss muligheten til å kurere kriminelle gjennom mentale treningsprogrammer, og han argumenterer for at biologiske innsikter vil gjøre det enklere å skille mellom kriminelle som kan slippes ut i samfunnet igjen, og de som må oppbevares. En tankevekkende artikkel.

One Response to David Eagleman om hjernen og ondskap som sykdom

  1. Heidi Sommervold July 3, 2012 at 3:42 am

    Kom over det her innlegget helt tilfeldig da jeg letet etter noe annet på nettet, men ble sittende å lese. Veldig interessant :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *