Kurs og foredrag

Bår Stenvik er forfatter og journalist, med en mastergrad i Liberal Studies fra New School for Social Research i New York. Han er opptatt av hva som driver mennesker, og skriver om samfunn, forskning og populærkultur. Han har utgitt fire bøker: «Dataspill», «Skitt», «Bløff» og «Å bli en annen». En av dem mottok Bokhandlerprisen, en annen er oversatt til tysk og russisk. Anmelderne har beskrevet Stenvik som «en av de dyktigste formidlingsjournalistene som skriver i skjæringspunktet mellom naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora,» (Jan Grue, Klassekampen) og sagt at «Det er kombinasjonen av etterrettelighet og sjarm som gjør Bår Stenviks prosjekt så uimotståelig. Han leker med stoffet sitt.» (May Grethe Lerum, Prosa) I sine foredrag tilbyr han den samme kombinasjonen av gode historier, lekenhet og kunnskap.

Historiefortelling og fakta – hvordan skrive godt og spennende

Vil du lære å forme fakta og egne opplevelser til fengende fortellinger? I dette foredraget gir Bår Stenvik innsikt i de grunnleggende prinsippene du trenger for å skrive klart, etterrettelig og underholdende. Uansett om du skriver artikler, rapporter, bloggposter, akademiske tekster eller dagbok, vil du finne at disse grepene gir form og liv til tekstene dine.

Skuespillernes hemmeligheter

I foredraget «Å bli en annen», basert på boka ved samme navn, forteller Bår Stenvik om hva han lærte av å følge seks av Norges fremste skuespillere i arbeid gjennom et år: Bjørn Sundquist, Kristofer Hivju, Ane Dahl Torp, Helén Vikstvedt, Juni Dahr og Eldar Skar. Skuespillernes teknikker gir oss ikke bare bedre forståelse for film, serier og teater, men også for hvordan vi kan spille våre egne roller i livet bedre – lese situasjoner, være mer tilstede, være modigere.

Juks, bedrag og selvbedrag, og hvordan de gjør oss til ekte mennesker

I foredraget basert på boka «Bløff», får du svar på spørsmål som: Går det an å gjenkjenne en løgner? Kan selvbedrag gjøre deg mer produktiv? Hvorfor tror folk på løgner på internett? Ikke minst lærer du om hvordan alle mennesker konstant leter etter tegn på autentisitet, både hos hverandre og gjenstandene rundt seg: Vår higen etter merkevarer og «naturlige» produkter springer ut av en grunnleggende lengsel etter «ekte vare» og angst for å bli lurt, som tidvis fører oss på villstrå.

Du er ikke så smart som du tror

Den største personlige lærdommen av å skrive en bok om juks og bedrag, fant Bår Stenvik da han forsto hvor gjennomsyret verden er av selvbedrag. De fleste av oss tror at vi er penere og flinkere enn vi egentlig er, og er mestre i å finne unnskyldninger for oss selv. Anlegget for selvbedrag er nedarvet, og ofte er det faktisk nyttig. Men andre ganger blinder det oss for fakta vi burde konfrontere. Lær om hvorfor vi mennesker er så gode til å lure oss selv, og når vi burde være mer selvkritiske.

Med hodet i skyene og beina i dritten

I boka «Skitt», som mottok Bokhandlerprisen for sakprosa i 2012, beskriver Bår Stenvik vår kulturs forhold til skitne og ekle ting, hvorfor vi dyrker det rene, men også hvorfor vi trekkes mot det urene, fra ødelagte dongeribukser til fuzzgitarer og kinky sex. Foredraget basert på denne boka lærer deg om hvordan vi tenker på både gjenstander og tanker som «skitne» og «rene», og hvorfor vi fascineres av gørr og smuss.

 

Jeg kan bookes via min profil på Talerlisten.no

Eller direkte:

Kontakt:

bstenvik [a] gmail.com

98283754

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *